Farah & Muzammil

Venue: Sungai Dua, Penang.
Date: 6/12/09
Job: Shamwalker (VIP)
Official Photog: Shamwalker
Co-Photog : xder..aku sesaja gatai tag along..huhuhu

Dah start pun musim cuti sekolah..so aku dah ler gatai tangan sgtx2 sebab dah lama sangat tak hambek gambo wedding..gambo yang lain hambek laa jugak tak tak ler semarvelous kalo amek gambo wedding kan..hehehe 


Photobucket

Pengantin kita ialah Farah & Muzammil..Farah bekerja di UITM cawangan Pulau Pinang manakala Muzammil sebangai Cikgu di Miri, Serawak..erkk..sian ler kat Farah nanti..kata cik abe dia awal tahun 2010 dia dah nak kena balik..isk..isk..

Kami tiba di butik yang Farah ambil set baju pengantin & makeup di sg petani..so ramai orang gak aritu..tu tempat untuk pose & angle ambil mana sempat jer..mujurlah si Farah neh memang kaki senyum..hehe


Photobucket

Selepas acara makeup di Sg. Petani..aku & Sham gegas pulak ker Sg. Dua untuk stanby disana.. & acara berlansung dengan teratur alhamdullillah..yang bestnya neh laa kendughi pertama aku & Sham makan mengalahkan tetamu..at least 2 round main course + bedal lauk pengantin sama haha (thank so much  yg menjamu kami) + laksa + berapa gelen ayarq merah aku minum pon tak ingat dah..hahaha


Photobucket

Kami aritu ada 2 orang yang jadi OP..Sham (Main Photog), Sham (Main Video) & aku sebagai Sarip..(tag along laa tuu..heheh)..bukan saja videographer neh tugas dia hambek gambo saja..kena interbiew kena be in the first place at the right time..sebab dia capture live moment & kami frezee moment..so dia lebih banyak kerja laa..salute to you bro..!! so petang tu kami semua gegas pulak buat outdoor dekat sawah berdekatan saja..


Photobucket

Thanks so much to Farah & Muzammil & Family sebab bagi kami makan sampai kekenyangan..alhamdullillah & lastly we all very enjoy capturing your moment all day long..


Photobucket

[Click For Larger Pikture]

Liza & D.K

Venue: Ghumah Liza,Batu Feringgi, Penang.
Date: 25/10/09
Job: 
Official Photog: Xder..aku yg dah sengal jari sebab lama tak petik shutter..haha 
Co-Photog : 

Siapa D.K??..bukan Drift King yer..!! D.K itu nama alaaahaii manja yg Liza bagi untuk bakal Hubbynya..hehehe mereka baru bertunang pada 25-Oct-09 yang lepas..dan majlis berlansung serba sederhana dan ramai rakan-rakan Liza hadir..termasukler member-member sefactory..

Aku laks dah gatai tangan tahap ultra gaban sebab lama tak hambek gambo..so adalah jugak serba sikit untuk upload kat blogger yang dah naik anai-anai neh..huhuhu..


Photobucket

Photobucket

Photobucket

[Click For larger Pikture]

Nurul & Nafe

Venue: Dewan JKKK Batu Maung, Penang.
Date: 18/7/09
Job: Shamwalker (VIP)
Official Photog: Shamwalker
Co-Photog : Aku Ler..!!

Huahuahua..dah berapa lama aku tak update daa..!! ramai yg dah komen rupernyer..hehehe neway aku idak ler kemana..coz memandangkan ekonomi skrg mcm dah ok balik..dan aku pon dah ada ot maka kureng ler sikit nak ngadap komputer nehnya..!! lagi pulak dah tak dak job..hahaha okeh cukup ler ngomel aku..!! zasss ader laa sikit updates dari aku kalineh.. pada 18hb July 08 yang lepas..sempat ler aku gi amek member aku Nurulhaya dengan pasangannya Nafe kat Batu Maung, Penang..

Photobucket

So hari jugak aku sebagai backup untuk shamwalker (OP)..hehehe jadi kalo dah kendughi member neh ramai ler member-member lama yang aku leh jumpa..Nurul bekerja sebagai Tcehnician kat kilang Jabil dan Nafe sebagai..arr..arr..aku tk ingat ler plak hahaha tapi qeja dekat Malakof di Segari nun..perghh..kira Jawa versus Mami ler neh..hehehe

Photobucket

Majlis berlangsung dengan sederhana saja..tp meriah sakan dengan member yang datang campoq mai lagi adik beradik yang memang dah duk ada..hehehe so aku leh kata laa time jam 4.30ptg tu kira katering tuu dah siap kemaih-kemaih laa..!!

Photobucket

So buat Nurul & Nafe..Selamat Pengantin Baru & semoga bahgia forever ever..hehehe (hancus berderai engerish aku..)

Nostalgia FZ20

Sesekali tertengok gambo lama yang ada dalam pc aku neh ada lagi rupernyer gambo masa aku memula belajar pakai camera..hehehe dari P&S aku beralaih ker Prosumer dan sekarang aku pakai SLR..time tu aku pakai Panasonic FZ20 (5MP) jer..jadi ler..tue jer yang aku mampu time tuu..lagipon aku niat nak blaja pakai manual setting guna prosumer neh..

Photobucket
Tapi bagi aku prosumer pon kalo tahu nak memaksimakan setting neh sure leh dapat gambo yang mantoop..hehehe sini ada dua tiga keping ler yang masih ada dalam simpanan aku dari camera prosumer FZ20 aku..hehehe gambo ataih tuu tengah blaja-blaja setting macro..xder pakai flash pon handheld jer..hehehe

Photobucket

neh pulak masa tengah blaja amek gambo sunset kat ataih jambatan nak gi kola gula kat tempat aku..leh laa nak kata full sunset xler jugak tapi time tuu suasana dia cantek..hehehe dan aku pulak tengah nak mencuba apa yang sifu-sifuss panggil "Wide Angle"

Photobucket
Kat ataih neh pon dari tempat yang sama cuma detiknya saja yang berbeda..hehehe cheewaahh..tapi jodoh aku dengan prosumer aku FZ20 neh tak ler panjang..aku pakai sempat beberapa bulan jaaa sebab time aku gi ulu paip dekat ngan sedim tuu camera aku terjatuh dalam air sungai dengan aku sekali..adeehhh sebab tu aku fobia kalo amek gambo dekat-dekat sungai dah lepaih tuu..hehehe well kalo ada lagi gambo aku yang masa pakai camera pns aku "Canon Powershot A75" nanti aku uploadkan hehehe..

Photobucket

Tunang, Nikah & Kahwen

Venue: Taman Kerian, Parit Buntar, Perak.
Date: 7/6/09
Job: Shah (Indahpandang.com)
Official Photog: Sufian
Co-Photog : -none-

Salute..dan sekali lg salute pada mempelai "Wan & Shida" sebab boleh mengatur satu majlis yang memang marbeless..pada pengamatan mata aku nak buat kendughi macam neh memang kena ada stamina yang memang cukup tinggi sebab..yer laah semua majlis dibuat serentak..lagi pulak photog memang tak bagi peluang untuk pengatin untuk pose-pose hehehe pepaham ler dah memang qeja photog macamana kaann..

Photobucket

Trimas buat Wan & Shida sebab banyak supportive photog walopon aku tau depa dua memang letih tak sangga sebab terlalu banyak acara..gambo yang kat atas neh masa majlis akad..
dan saper kata pihak perempuan tak ketaq masa majlis akad haa tengok gambo yg sempat aku snap kat bawah neh..hahaha

Photobucket

Lepas jer majlis akad..pihak lelaki bergegas ker butik "D`Ratu" untuk majlis kendughi pulak..manakala Shida pulak kena tukaq baju dan kena touch-up lagi sekali..haa sapa tak kata tak penat kena majlis kendughi macam neh memang hebat laa..

Photobucket

Majlis berlansung dengan meriah dan aman walopon panaihnya..nak haaii..minum berapa cawan ayaq pon dok dahaga serupa tuu laa..dekat jam 4.30pm kowt majlis pon dah beransur-ansur reda dan nampaknya pengantin pon bukan saja dah abis bateri..kira lunyai terus laa..heehee

Photobucket

Khairul & Rokiah

Venue: Jalan Kuala Gula, Kuala Kurau, Perak.

Date: 31/5/09
Job: Shah (Indahpandang.com)
Official Photog: Sufian
Co-Photog : -none-
Kali neh job aku ingatkan dekat ngan kawasan perumahan aku jer..rupa-rupanya dekat jalan kuala gula..atas pada kuala kurau..pergghh leh tahan jauhnya dari ghumah aku..pengantin kali neh bernama Khairul yang bekerja dekat NTPM atau nama yang lebey glamer orang slalu panggil "PREMIER" alaaa kilang tisu paper yg kita dok guna hari-hari tuu..
Photobucket
Manakala Rokiah bertugas di Sime Darby Estate dekat jalan kuala gula sebagai seorang staff dekat sana..Majlis berlangsung dengan meriah sekali walaupon hari neh panas menggila..aku dah berpeluh sakan amek shoot depa dua walaupon bawah kanopi ada kipaih angin (bukak full laks tuu..heheh)

Photobucket

Petang tuu..pengantin cadangkan nak amek outdoor dekat ban pecah dekat kuala kurau..tempat yang sama aku belajaq amek gambaq yang ada dekat bawah tuu..tapi disebabkan hari minggu jadi ramailah pengunjung dekat situ..memula pengantin malu-malu sikit especially si Rokiah..tapi bila dah diberi support oleh orang tempatan dekat situ yang dok ucap "Slamat Pengantin Baru" so depa dua mula semangat nak amek gambor..thank you all..hehehe

PhotobucketMemandangkan time dah hampir jam 6.30 petang jadi rasanya seswai sesangatlah aku mencuba apa yg dipanggil "Silhouette" dan di-edit mengikut citarasa aku..hehehe okeylah kowt rasanya..tak pandai sangat nak main-main dengan photoshop neh..hahaha

Photobucket

Family day out..

Hari neh kira family dayout kami ler..!! adeq na punya planning laa neh..ajak kami semua dengan opah sekali turun gi kat "Teluk Batik" nuuun kat Lumut, Perak haa..kira 2 jam perjalanan dari Parit Buntaq. Gambaq mamat hensom kat bawah neh nama dia "Farizmy" anak buah aku yang paling muda dan paling buueeehh tak ingat..hehehe

PhotobucketEntry kali neh aku nak cuba buat edithing ala-ala lomograph versi aku ler..baik ada identity sendri untuk hasil kerja kita sendri betol tak..hehehe so model kali neh adalah dari kalangan adik-adik aku serta anak buah family abg rosly aku..hahaha

Depa neh macam tak penah jumpa laut betoi laa dari sampai terus mandi berendam tak ingat..sampaikan makan pon xnak..huiii rogi betol..ada ayam bakar, hot dog bakar, kerang bakar tapi lebey banyak yang hangit dari yang welldone nya..muhahaha

PhotobucketNeh ler tuan punya "Mastermind" yang buat semua acara sepanjang kat teluk batik termasuk ler dia jugak yg memasak semua makanan kat sana..thanks Adeq Na..(pssttt still aviable lagii hehehe)

Photobuckethaaa neh laa abg Rosly aku dengan anaknya yang bungsu tu..si Farizmy tuu..so aku rasa neh ler edithing "Lomo" yang aku rasa seswai dengan jiwa aku..kalo ada yg kata too warm ker overcontrast ker xper..aku pon belajaq jugak..dan kita akan sentiasa belajaq dan terus belajaq..betoi tak..insyaallah

About Me

My photo
The Feelings Of Those Below Should Not Be Considered By The One who stands On Top, Even If The On Top Understands Those Feelings, You Can Do Whatever You Like, Then If No One Follows You, It Means You`re Just Not Qualified.. It Just A Small Tip..!!
There was an error in this gadget

Sila tinggalkan pesanan selepas bunyi "Bepp.."

Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

Followers